מאת: שרית עטיה-שמואלי, יועצת תזונה למועצת החלב
1. חלב כבשים הוא כמעט נטול ריח. טעמו עדין ואגוזי, ולפעמים מתקתק. והמרקם? חמאתי-סמיך.
2. בשל הרכבו המיוחד חלב כבשים משמש בעיקר לייצור גבינות ויוגורט ולרוב לא לשתייה.
3. על הריח של החלב משפיעים חומרים ארומטיים, המצויים בצמחים שהכבשה אוכלת.
4. את הכבשה חולבים פעמיים ביום, והרכב החלב המתקבל משתנה בין חליבה לחליבה.
5. חוץ מחלב כבשים, עזים ופרות, ניתן לייצר גבינה גם מחלב גמלים, בופאלו, יאק ולאמה.
6. כיום ידועים למעלה מ-400 סוגים שונים של גבינות, עם יותר מ-2000 שמות. הדבר הופך את הגבינה למאכל הרב-גוני ביותר בעולם.
7. כמות החלבון בחלב כבשים גדולה ב-50% מכמותו בחלב פרות.
8. חלב הכבשים מספק כפליים ברזל מחלב הפרות והעזים.
9.שיעור ויטמין C בחלב כבשים גדול פי-שלושה מבחלב פרות.
10. צריכת מוצרי חלב הכבשים מועילה לחיזוק ולבריאות השיער.