הילדים חוזרים לבתי הספר ולחוגים ואנחנו חוזרים לתקתק מקלחות, הסעות וארוחות. הפעם נראה לכם איך להכין ארוחות ערב טעימות, מזינות ובעיקר מגוונות, כי למי יש כוח לעוד חביתה וסלט… אם יש לכם קצת יותר זמן, אפשר ואפילו רצוי לשתף את הילדים בתהליך ההכנה!
שקשוקה מוקרמת
סה"כ 30 דקות
אין על השקשוקה הישראלית הקלאסית, אולי ה-מתכון לארוחת ערב מהירה ומשביעה. אבל חשבתם שאפשר לשדרג אותה אפילו יותר? תוספת קלה של גבינה קשה מגורדת יכולה ליצור ציפוי מוקרם מפתיע וטעים!
מה צריך
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
3 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
1 פלפל חריף
3 פלפלים בצבעים (ירוק, אדום, צהוב), חתוכים לקוביות
1 חופן עלי בזיליקום טריים (מופרדים מהגבעול)
חופן פטרוזיליה קצוצה
75 גרם חמאה
5 ביצים
230 גרם גבינה קשה פיקנטית מסוג אמנטל
מלח, פלפל, פפריקהמתוקה או חריפה-לפי הטעם
2 שיני שום כתושות
איך מכינים
פשטידת איטריות וגבינה
סה"כ 25 דקות
עוד ארוחת ערב, עוד חביתה וגבינה לבנה…. אולי נשתמש בביצה למשהו חדש ומעניין יותר? הפשטידה הזריזה הזאת מלאה ב-3 גבינות, ובתבנית שקעים תהיה מתאימה כמנת ילדים קטנה.
מה צריך
חבילת אטריות דקות (400 גרם)
גביע גבינה לבנה 5%
גביע קוטג’ 5%
100 גרם גבינה מלוחה או בולגרית מפוררת
3 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
איך מכינים
מבשלים את האטריות בהתאם להוראות על האריזה, מסננים ומקררים לטמפרטורת החדר.
מערבבים את האטריות יחד עם הגבינות והביצים.
ניתן לאפות בתבנית מלבנית או בתבנית שקעים (24 פשטידות קטנות).
אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שהפשטידה משחימה מלמעלה (זמן האפייה תלוי בתבנית והוא נע בין 30 ל-60 דקות).
גמבה ממולאת בגבינות
סה"כ 7 דקות
את המתכון הנוסטלגי הזה אפשר להכין בקלות עם הילדים, ואפילו לתת להם את כל האחריות עליו. ארוחת ערב תמיד טעימה יותר כשלכולם יש חלק בהכנה!
מה צריך
5 גמבות
קופסת גבינה לבנה אוֹ קוטג’
מעט גבינה בולגרית
כף שַמנת אוֹ יוגורט
מלפפון ירוק חתוך דק
מלפפון חמוץ חתוך דק
מלח, פלפל, פפריקה חריפה או מתוקה לפי הטעם
איך מכינים
סלט עגבניות שרי וגבינה צפתית
סה"כ 10 דקות
יש יותר טעים משילוב של עגבנייה וגבינה? הסלט המרענן הזה יתלווה לכל ארוחה – מערב קליל עם הילדים ועד סעודת חג השבועות. לא יאמן כמה קל לשדרג ארוחה!
מה צריך
1 ראש קטן של חסה אמריקנית
כ – 20 עגבניות קטנות בגדלים שונים
100 גרם גבינה צפתית או בולגרית או מוצרלה
לרוטב
מיץ מלימון אחד
4 כפות חומץ
1 כף רוזמרין מיובש, קצוץ
1 כף בזיליקום קצוץ
½ כוס שמן זית או שמן תירס
½ כפית מלח
1 כפית סוכר
איך מכינים