אבוקדו ויוגורט בפנים, מה עוד נכנס לרשימה?
איתמר ישועה- דיאטן קליני ויועץ למועצת החלב
העיתון Today's Dietitian ו- Pollock Communications פרסמו לאחרונה
תוצאות סקר בו רואיינו 1,700 דיאטניות מארה"ב ונשאלו מה לדעתן יהיו הטרנדים
התזונתיים בשנת 2017.
פחות דיאטות ויותר מיינדפולנס
לפי תוצאות הסקר, הציבור הרחב ימשיך את המגמה משנים קודמות
של פחות התמקדות בדיאטות ויותר חשיבה על אכילה מודעת ("מיינדפולנס"),
כתורם העיקרי לאורח חיים בריא.
בנוסף תוצאות הסקר הראו שהציבור הרחב יפחית את ההתעסקות סביב
טרנדים שהיו בכותרות בשנים האחרונות.
שתי דוגמאות לטרנדים שלפי תוצאות הסקר עבר זמנם הם,
מזון נטול גלוטן, ומזון מהונדס גנטית.
מנגד, צרכנים יחפשו יותר מזון דל נתרן ודל סוכר.
הסופר-פוד של שנת 2017
בסקר שנערך, נתבקשו הדיאטניות לשער מה יוגדרו הסופר פוד החדשים.
תוצאות הסקר העלו עשרה מזונות:
זרעים (דוגמת צ'יה), יוגורט, אבוקדו, אגוזים, סלמון, קייל, פירות אקזוטים,
מוצרי קוקוס, ותה ירוק.
מיינדפולנס הטרנד החם של השנה
כמעט מחצית מהדיאטניות שהשתתפו בסקר (49%),
טענו שהציבור הרחב יעבור ממחשבות על דיאטות וירידה במשקל לחשיבה שהיא מיינדפולנס.
הרעיון מאחורי "מיינדפולנס" הוא להיות ב"כאן ועכשיו".
כלומר, ללמוד להנות מאוכל, וכשאוכלים מתרכזים בלאכול ולא מתעסקים
בדברים אחרים שמסיחים את הדעת מהאוכל כמו צפייה בטלוויזיה או בהייה באייפון.
בנוסף, 59% מהדיאטניות טענו בסקר שיהיה מעבר של צרכנים ממזון מתועש
למזון שהוא "נקי" יותר, יותר "טבעי".
דוגמא למזונות שעוברים תהליכי תיעוש ברמה מצומצמת הם מוצרי חלב לא ממותקים,
יוגורט, פירות, ירקות, ביצים וחלק ממוצרי הבשר.
ככל הנראה בשנת 2017 יהיה מעבר למזונות יותר מלאים ופחות מתועשים.
התרומה של הטכנולוגיה לבריאות שלנו
הטכנולוגיה מקלה עלינו במגוון תחומים כמו גם על היכולת שלנו לאכול בריא יותר.
84% מהדיאטניות בסקר הסכימו שהיכולות הטכנולוגיות הקיימות (דוגמת אפליקציות למינהן),
מאפשרות אכילה בריאה יותר ובחירות טובות יותר של המזון שלנו.
67% מהדיאטניות חושבות שאפליקציות שונות מעצבות את תזונת העתיד שלנו בעזרת
האפשרויות שהן פותחות לציבור הרחב. בסקר הן המליצו על שתי אפליקציות ספציפיות:
MyFitnessPal ו- Fitbit App שלדעתן מסייעות לעקוב ולתכנן את צריכת המזון שלנו.
המחיר עדיין קובע
כנראה לא הפתעה גדולה, אבל לפי סקר הדיאטניות המחירים הגבוהים של
"מזונות בריאים" עדיין מהווה מחסום משמעותי.
זאת במיוחד באוכלוסיות במעמד סוציואקונומי נמוך יותר.
באוכלוסיות ממעמד סוציואקונומי נמוך, יש שתי בעיות מרכזיות בהקשר
של אכילת מזונות הנחשבים בריאים.
הראשונה היא חוסר מודעות, או מודעות נמוכה יותר, שהופכת לבעיה
פחות בולטת בזכות האינטרנט שהפך את העולם לגלובלי ואת המידע לזמין.
בעיה נוספת היא כמובן המחיר הגבוה של אותם מזונות שהופכת אותם לפחות
אטרקטיבים לאוכלוסיות שקשה להם לרכוש אותם.
לפי תוצאות הסקר, באוכלוסיות עם הכנסה נמוכה, למחיר המוצר יש יותר
השפעה על בחירת המזון יותר אפילו מהמצב הבריאותי.