up למעלה

יוגורט

יוגורטים דלי שומן, במתיקות מעודנת, עם פרי, בלי פרי…וזו רק ההתחלה!

יוֹגוּרט הוא מוצר חלב שנוצר באמצעות החמצת החלב (תסיסה על ידי חיידקים פרוביוטיים). תהליך הייצור של היוגורט (בדומה לגבינה) מתבסס על הוספת חיידקים שכחלק מתהליך המטבוליזם שלהם צורכים את סוכר החלב (לקטוז) ומפרישים חומצה לקטית.מקור המילה יוגורט היא המילה התורכית ‘לערבב’ שמתייחסת לאופן הכנת היוגורט. תיעוד היסטורי מראה שאת היוגורט המציאו הבולגרים, אף שיש הוכחות לייצור מוצרי חלב בתרבויות אחרות כבר לפני 4,500 שנים. היוגורט הראשון נוצר ככל הנראה בטעות, על ידי חיידקים שנמצאו באופן טבעי בשק מעור עזים ששימש לאחסון החלב. לאחר מכן ייצרו את היוגורט, כדרך לשמר את החלב שלא יחמיץ, ותקופה מסוימת הוא אף נמכר בבתי מרקחת כתרופה להקלה על סימפטומים במערכת העיכול. היום, היוגורט מיוצר בתנאים מבוקרים עם חיידקים ידועים.קיימים סוגים רבים של יוגורטים: יוגורט מחלב כבשים או עזים ויוגורט מחלב פרה שהוא הנפוץ יותר. יש יוגורט מחלב מלא, דל שומן או ללא שומן, ויוגורט עם טעמים בתוספת פירות או עם תוספת סוכר וחומרי טעם. חלק מהיוגורטים המתוקים מכילים ג’לטין או מייצב ליצירת טקסטורה סמיכה יותר.

מזונות ידועים על בסיס יוגורט: צזיקי, איירן, מרק טרטור, לאסי, קפיר, יוגורט עם דבש ויוגורט עם פירות.

היוגורט הוא מקור טוב לוויטמינים מקבוצה B, חלבון וסידן, ומתאים לאנשים עם אי-סבילות ללקטוז, מאחר שהוא מכיל כמות קטנה יחסית של לקטוז.

השוק היום מוצף במוצרי חלב שונים בהם שולטים ביד רמה יוגורטים טעימים שמהווים נכס תזונתי חשוב לגדילה ולהתפתחות תקינה של הילדים שלנו.

יותר יוגורט פחות שומן? 

מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת Nutrients, בדק האם קיים קשר בין אכילת יוגורט (ומוצרי חלב נוספים) לבין עודף משקל והשמנה בילדים.

המחקר השתמש בנתוני צריכת מזון של 3,786 ילדים בארה”ב בגילאי 8-18, שנלקחו מתוך סקר הבריאות והתזונה הלאומי.

החוקרים מצאו קשר בין אכילת יוגורט לצריכה גבוהה יותר של סידן, וויטמין D וחלבון.

בנוסף, מצאו שאכילת יוגורט קשורה לצריכה נמוכה יותר של שומן כללי ושומן רווי ול-BMI (מדד מסת גוף) והיקף מותניים נמוכים יותר. במסקנות החוקרים סיכמו שדפוסי אכילה הכוללים צריכה של יוגורט קשורים לצריכה גבוהה יותר של חומרים מזינים לגוף (שלרוב נמצאים במצב של חסר בילדים) ולכמות שומן גוף נמוכה יותר.

למה אתם מתכוונים כשאתם אומרים יוגורט BIO? 

רובנו אוכלים יוגורט בדרך כלל כסוג של ארוחת ביניים לפני ארוחה גדולה כדי להרגיע את תחושת הרעב. לשמחתנו יוגורט נחשב מזון בעל צפיפות תזונתית גבוהה משום שהוא מכיל בגביע אחד הרבה רכיבים תזונתיים חשובים, ביניהם: חלבון, סידן, מגנזיום, אבץ, ויטמין A, ויטמיני B מסוימים ולעיתים הוא מועשר בוויטמין D.

אנחנו גם תמיד שומעים שכדאי לאכול יוגורט BIO, הסיבה היא שהוא מכיל חיידקיים ידידותיים “חיידקים פרוביוטיים” שתורמים לבריאות שלנו במספר דרכים:

הם מגדילים את כמות החיידקיים הטובים שבמעי ובצורה כזו מקטינים את הסיכוי למחלות מעי שונות, שלשולים ואף עוזרים במצבים בהם קיים מעי רגיז.

הם תורמים לחיזוק מערכת החיסון ומשפרים תסמיני אלרגיה. השפעה מעניינת נוספת היא שבמספר מחקרים נצפתה נצפתה הפחתה של הכולסטרול בדם בשל החיידקים הפרוביוטיים.

 

חלבון חלבון מוסיף המון!

יוגורט מכיל חלבון מלא כלומר חלבון שמכיל את כל חומצות האמינו. למה זה חשוב? כי זה אומר שהוא כולל חומצות אמינו חשובות שהגוף שלנו לא יודע לייצר בעצמו. גביע יוגורט אחד מכיל 5-10 גרם חלבון מלא, שמהווים כ 7-9% מהכמות היומית המומלצת לגברים ולנשים.

 

Accessibility
סגור