הלחץ של ההתארגנות בבוקר לקראת הפיזורים במסגרות – חוזר, ואיתו גם המשימה היומיומית:
הכנת כריכים וארחות עשר שמצד אחד הילדים יאהבו לאכול, ומצד שני יהיו מזינים ובריאים.
הנה כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון כשנגשים למלאכה:
והנה כמה הצעות שאולי ירעננו אתכם:
ממרח פסטו וגבינה צפתית
את הפסטו מומלץ להכין בבית ולהמנע מחומרים משמרים למניהם.
אפשר ללכת על המתכון הפשוט ביותר, לטחון יחד בזיליקום ושמן זית עם מעט מלח.
לביבות גבינה עם ירקות חתוכים וקלח תירס קטן
מהלביבות כדאי להכין כמות גדולה ולשמור בכלי סגור במקרר. ככה יתאפשר ליהנות מהם גם ליומיים-שלושה הבאים
גבינה לבנה 5% ועגבנייה
הגבינה מכילה כמות גבוהה של חלבון איכותי וכמות גבוהה של סידן,
החשובים לגדילה, להתפתחות הגוף והעצם של ילדים.
ממרח טונה
בטונה יש כמות גבוהה של חומצות שומן מסוג אומגה 3 החשובות להתפתחות המוח בילדים.
במקום טונה בשמן עדיף לשים בכריך טונה במים עם מעט שמן זית, ככה אפשר לדאוג ליחס שומנים טוב יותר.
ממרח אבוקדו וביצה קשה
האבוקדו עשיר בחומצות שומן חד-בלתי רוויות ולביצה חלבון מלא איכותי המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות.
לחלבון ביצה זמינות ביולוגית גבוהה. כלומר, יחס חומצות האמינו שבחלבון הביצה דומה יותר לזה של גוף האדם ולכן זמין יותר לבניית שריר.
חלבון מי-גבינה (WHEY) הוא החלבון עם הזמינות הביולוגית הגבוהה ביותר לאחריו, חלבון ביצה.
ממרח טחינה ודבש
לא כל יום, אבל כשרוצים כריך עם ממרח מתוק, זה פיתרון מצויין.
טחינה עשירה בשומן חד בלתי רווי ומכילה כמות יחסית גבוהה של סידן.