up למעלה

משק שמואלי

יעל וניר הם דור שלישי למשפחות חקלאיות מכפר ביל"ו ומבאר טוביה. בשנת 2002 התאהבו השניים והקימו משפחה לתפארת.

 

 

 

 

צילום: איתן וכסמן

 

עוד מילדותו מגדל ניר במשק החקלאי של הוריו עיזים, כלבים וסוסים. הוא עבד 11 שנים בחברת IBM עד שהחליט, בהיותו בן ,36 לעזוב את עבודתו ולחזור למשק ולשורשים כדי להתמקד בחקלאות האהובה עליו. בהמשך גם יעל עזבה את עבודתה במערכת החינוך, ויחד הם פועלים להגשמת חלומם המשותף.

במשק הוריו של ניר ממשיכים בני הזוג את המסורת – מגדלים ומטפחים עדר עיזים, מנהלים מחלבה ומשתפים את שלושת ילדיהם בתחזוקת המשק ובאהבתם לחי ולמורשת.

יעל וניר רואים חשיבות רבה בעובדה שהתהליך היצרני כולו מתבצע במשק שלהם. הם דואגים לתזונה ולתנאים מיטביים (למשל, לכך שהגדיים יִנקו מאימותיהם במשך שלושה חודשים) ובכך מבטיחים את איכות החלב. החליבה מתבצעת פעם ביום, במכון החליבה החדיש עם הטכנולוגיה המתקדמת ביותר. המעקב אחר העיזים הוא יום יומי והדאגה לבריאותן רבה.

בעת ייצור הגבינה חלה הקפדה על כל הדרישות והתקנים המחמירים להכנת גבינה איכותית, טעימה, בעלת ערכים תזונתיים טובים וללא חומרים משמרים, על מנת שלא לפגוע באיכות חלב העיזים והסגולות הייחודיות לו.

הגבינה מספרת סיפור

צילום: עינב טנא

 

יעל וניר רואים את הגבינות של המשק בבחינת "מספרות סיפור". כלומר, ברגע שתטעמו מן הגבינה תחוו, נוסף על טעמה הנפלא, גם את סיפורו של משק שמואלי.

באמצעות ייצור הגבינה, במתכונת של 'משק סגור' (גידול העיזים ותוצרתם), משמרים יעל וניר את החקלאות של הסבים וההורים: חקלאות של משק כפרי עם מגע אישי והעמקה בהיסטוריה החקלאית שלו.

המשק מייצר את מוצריו במחלבה ומציע בחנות הצמודה את פרי עמלו: שפע גבינות עיזים תוצרת מחלבת המשק, גבינות קשות, גבינות רכות, יוגורטים ושאר מוצרים המיוצרים מחלב עיזים שגדלות ונחלבות במשק.

רוצים ורוצות ליהנות מחוויית המשק – מהצלילים, מהריחות ומהאווירה המיוחדת והתוצרת הנפלאה? מהרו ובואו לבקר!

 

 

צילום: עינב טנא

 

משק שמואלי

'משק שמואלי' בווייז, מושב באר טוביה

טלפון: 052-6659925

שעות הפתיחה: א'-ה' בשעות 8:00-17:00, ו' 8:00-14:00

מייל: Yael@meshek-shmueli.co.il

אתר: https://www.meshek-shmueli.co.il/