קורה לא מעט שענף החלב מוזכר כאחד מהגורמים לפגיעה בכדור הארץ. בפועל, העובדה שענף החלב הוא לרוב ענף מאורגן ומתוכנן הביאה לכך שמתקיימים מאמצים רבים להקטנת פליטות גזי החממה, צמצום שימוש מיותר בקרקע וירידה בפגיעה במקורות המים.
בין כל אלה הוצב גם יעד – עד שנת 2050 יגיע ענף החלב לכמות ניטרלית של גזי חממה.
למה דווקא 2050?
עד שנת 2050 עשויה על פי התחזיות אוכלוסיית העולם להגיע ל-10 מיליארד איש. כדי לייצר כמות מספקת של מזון למספר גדול כל כך של אנשים, יהיה על ייצור המזון לגדול עד אז בכ-70%.
האכלת אוכלוסייה כה גדולה דורשת התייחסות למערכת מזון בת-קיימא ש:
מערכת מזון בת-קיימא כזו מורכבת מכמה מרכיבים:
ומה קורה בישראל?
במחקר ראשוני של פרופ' מידד קיסינג'ר מאוניברסיטת בן גוריון עולה שההשפעות הסביבתיות של משק הבקר לחלב בישראל נמוכות בהשוואה להשפעות בקר לחלב בעולם.
טיפוח הפרות וניהול הרפת מהיעילים בעולם מביאים את הענף בישראל למקום בו הטוב בו הוא נמצא בפן הסביבתי.
בשורה התחתונה
משק החלב בעולם מחויב להפחתת ההשפעה הסביבתית, בעשורים האחרונים חלה התקדמות רבה ומתקיים שיפור מתמיד, אך יש עוד דרך ומשאבים רבים הדרושים כדי להמשיך ולצעוד בדרך לעולם ירוק יותר. בישראל התהליך התחיל בשנת 1999 ומאז לא פסק.
לקריאת המאמר המלא לחצו כאן