up למעלה

למה אוכלים יותר מוצרי חלב בתשעת הימים?

למה בימים אלה, תשעת הימים, לא אוכלים בשר?

החל מראש חודש אב ועד לט’ באב, שעל פי המסורת היהודית חרבו ביום זה 2 בתי המקדש, נוהגים במנהגי אבלות.
אחד ממנהגי האבלות הוא לא לאכול בשר שמסמל בדרך כלל עושר, שמחה וטוב, ונחשב כמעדן מלך.

בעקבות מסורת זו, עולה בתקופת תשעת הימים צריכת מוצרי החלב בקרב הציבור הדתי. את הבשר מחליפים דגים ומוצרי חלב להם יתרונות תזונתיים רבים.

 

ובכלל, בימי קיץ חמים, מה שמתחשק זה להתרענן עם מאכלים חלביים קיציים ורעננים המחיים את הנפש ואת הגוף…

 

כך תוכלו לשלב מוצרי חלב בתפריט המשפחתי:

  • התחילו את הבוקר בחכמה – שילוב של מוצרי חלב בארוחת הבוקר נותן התחלה טובה ליום מלא כוח ואנרגיה.
  • הניחו על השולחן בעת הארוחה כוס חלב במקום משקה תוסס או מיץ. אמצו גם אתם את הנוהג.
  • אחר הצהרים הילדים מחפשים משהו מתוק? ארוחה חלבית קלה, כמו יוגורט בתוספת פרי, יכולה להיות פתרון רב יתרונות לעומת חטיפים וממתקים.
  • הפכו את הארוחה לזמן משפחה- מחקרים מראים שאכילה משפחתית לא רק מקנה הרגלים, אלא גם משפרת את איכות תזונת הילדים. ילדים שאוכלים ארוחות משפחתיות- תזונתם מגוונת ומאוזנת יותר.
  • שתפו את ילדיכם בתכנון הארוחה ובהכנתה- ילדים נהנים יותר לאכול מאכלים שהיה להם חלק בבחירתם ו/או בהכנתם.
  • גם ילדים הרגישים ללקטוז (סוכר החלב) יכולים ליהנות ממוצרי חלב, באמצעות בחירת המוצרים המתאימים להם, לאחר התייעצות עם רופא או דיאטנית.
Accessibility
סגור