up למעלה

כל מה שרציתם לדעת על…יוגורט!

יוגורטים דלי שומן, במתיקות מעודנת, עם פרי, בלי פרי…וזו רק ההתחלה!

השוק היום מוצף במוצרי חלב שונים בהם שולטים ביד רמה יוגורטים טעימים שמהווים נכס תזונתי חשוב לגדילה ולהתפתחות תקינה של הילדים שלנו.

יותר יוגורט פחות שומן? 

מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת Nutrients, בדק האם קיים קשר בין אכילת יוגורט (ומוצרי חלב נוספים) לבין עודף משקל והשמנה בילדים.

המחקר השתמש בנתוני צריכת מזון של 3,786 ילדים בארה"ב בגילאי 8-18, שנלקחו מתוך סקר הבריאות והתזונה הלאומי.

החוקרים מצאו קשר בין אכילת יוגורט לצריכה גבוהה יותר של סידן, וויטמין D וחלבון.

בנוסף, מצאו שאכילת יוגורט קשורה לצריכה נמוכה יותר של שומן כללי ושומן רווי ול-BMI (מדד מסת גוף) והיקף מותניים נמוכים יותר. במסקנות החוקרים סיכמו שדפוסי אכילה הכוללים צריכה של יוגורט קשורים לצריכה גבוהה יותר של חומרים מזינים לגוף (שלרוב נמצאים במצב של חסר בילדים) ולכמות שומן גוף נמוכה יותר.

למה אתם מתכוונים כשאתם אומרים יוגורט BIO? 

רובנו אוכלים יוגורט בדרך כלל כסוג של ארוחת ביניים לפני ארוחה גדולה כדי להרגיע את תחושת הרעב. לשמחתנו יוגורט נחשב מזון בעל צפיפות תזונתית גבוהה משום שהוא מכיל בגביע אחד הרבה רכיבים תזונתיים חשובים, ביניהם: חלבון, סידן, מגנזיום, אבץ, ויטמין A, ויטמיני B מסוימים ולעיתים הוא מועשר בוויטמין D.

אנחנו גם תמיד שומעים שכדאי לאכול יוגורט BIO, הסיבה היא שהוא מכיל חיידקיים ידידותיים "חיידקים פרוביוטיים" שתורמים לבריאות שלנו במספר דרכים:

הם מגדילים את כמות החיידקיים הטובים שבמעי ובצורה כזו מקטינים את הסיכוי למחלות מעי שונות, שלשולים ואף עוזרים במצבים בהם קיים מעי רגיז.

הם תורמים לחיזוק מערכת החיסון ומשפרים תסמיני אלרגיה. השפעה מעניינת נוספת היא שבמספר מחקרים נצפתה נצפתה הפחתה של הכולסטרול בדם בשל החיידקים הפרוביוטיים.

אם יש לי רגישות ללקטוז אפשר לאכול יוגורט?

אצל אנשים בעלי רגישות ללקטוז האנזים לקטאז קיים במידה מועטה או שיש מחסור בו ולכן אנשים אלו מתקשים לעכל מזונות המכילים לקטוז.

היבט חיובי נוסף של החיידקים הידידותיים שנמצאים ביוגורט היא שהם מקטינים את תכולת הלקטוז בו ולכן יכולים לאפשר לחלק מהסובלים מרגישות ללקטוז לשלב אותו במידה המתאימה להם בתפריט היומי

(בכל מקרה מומלץ להתייעץ באיש מקצוע לפני צריכת מוצרי חלב).

חלבון חלבון מוסיף המון!

יוגורט מכיל חלבון מלא כלומר חלבון שמכיל את כל חומצות האמינו. למה זה חשוב? כי זה אומר שהוא כולל חומצות אמינו חשובות שהגוף שלנו לא יודע לייצר בעצמו. גביע יוגורט אחד מכיל 5-10 גרם חלבון מלא, שמהווים כ 7-9% מהכמות היומית המומלצת לגברים ולנשים.

אז איך אפשר לשלב יוגורט בתפריט של הילדים? 

בסקרים ומחקרים נמצא ש-86% מהפעמים יוגורט נאכל בבית, אפשר לעודד את הילדים לאכול יוגורט כארוחת ביניים אחר הצהריים או כארוחת בוקר לפני היציאה ללימודים או לגן.

את היוגורט אפשר לשלב עם דגני בוקר מחיטה מלאה, פרי טרי חתוך לקוביות או גרנולה וכך יצרתם ארוחה בריאה ומשביעה. בימים חמים כדאי גם להכין שייק פירות על בסיס יוגורט דל שומן.

מומלץ להוסיף יוגורט דל שומן לרשימת הקניות וכך היוגורט תמיד יהיה זמין לילדים במקרר. אפשר גם לקחת את הילדים אתכם לסופר ולתת להם לבחור יוגורט בטעם האהוב עליהם כדי להגדיל את הסיכוי שהם ירצו לאכול ממנו בבית.

בתיאבון!