up למעלה

ילדים ששותים חלב (רגיל או בטעמים) צורכים יותר רכיבי תזונה חיוניים מילדים שלא שותים חלב

על אף העלייה בשיעורי ההשמנה, ילדים רבים לא מצליחים להשיג את רכיבי התזונה החיוניים להם וזאת משום שמזונם עתיר קלוריות, אך עני מבחינה תזונתית.

באוסטרליה, לדוגמא,  60% מהילדים (בגילאי 9-16 שנים) לא מגיעים להמלצה היומית לסידן.

חוקרים מאוסטרליה ניתחו נתונים של כ-4500 ילדים בני 2-16 שנים מתוך סקר לאומי העוסק תזונה ופעילות גופנית – Australian National  Children’s Nutrition and Physical Activity Survey.

הילדים חולקו ל 4 קבוצות לפי צריכת החלב –

  • שותי חלב רגיל
  • שותי חלב רגיל וחלב בטעמים
  • לא שותים חלב כמשקה אך אוכלים חלב כחלק ממזון או דגני בוקר עם חלב
  • לא צורכים בכלל חלב (גם לא כחלק ממזון )

 

נבדקו בקרב הקבוצות – צריכת חלב, אנרגיה, רכיבי תזונה ,אנדקס מסת גוף (BMI) והיקף מותנים

תוצאות המחקר

  • ילדים בשתי הקבוצות של שותי החלב (רגיל ובטעמים) נהנו מצריכה גבוהה יותר של סידן, זרחן, מגנזיום, יוד ואשלגן בהשוואה לקבוצות הילדים שלא שותים חלב כמשקה ולא צורכים בכלל חלב.

 

צריכת יומית ממוצעת של רכיבי תזונה

רכיב תזונה שותי חלב רגיל שותי חלב רגיל וחלב בטעמים לא שותים חלב כמשקה לא צורכים בכלל חלב
סידן (מ”ג) 929 949 734 633
זרחן (מ”ג) 1387 1381 1249 1180
מגנזיום (מ”ג) 276 275 268 263
יוד (מק”ג) 147 149 106 82
אשלגן (מ”ג) 2694 2673 2513 2441

 

  • אחוז גבוה יותר מהילדים בקבוצות שותי החלב הגיעו להמלצה היומית לסידן בהשוואה לאלו שלא שותים חלב.
  • האחוז הגבוה ביותר של ילדים המגיעים להמלצה היומית לסידן היה בקבוצת שותי החלב הרגיל ובטעמים ואחריהם בקבוצת שותי החלב הרגיל .
  • בקרב ילדים בני 9-16 שנים ,שותי החלב (רגיל ובטעמים) היו בעלי סיכוי גבוה פי 1.7 להגיע לצריכת הסידן היומית המומלצת יחסית לשותי חלב רגיל.
  • נתון מעניין הראה כי למרות ששותי החלב בטעמים צרכו יותר סוכר ואנרגיה יחסית לשותי החלב הרגיל או הנמנעים ממנו, לא נמצא הבדל בין ארבעת הקבוצות באנדקס מסת גוף ,היקף מותניים או רמת פעילות גופנית.

 

מסקנת החוקרים

שתיית חלב (רגיל ובטעמים) קשורה לצריכה גבוהה יותר של רכיבי תזונה חיוניים וכי צריכת חלב יכולה לעזור לילדים להשיג את צריכת הסידן היומית המומלצת בלי השפעה שלילית על מדדי משקל הגוף.

 

 

Flavia Fayet,Leisa A. Ridges,Jutta K. Wright.Australian children who drink milk (plain or flavored) have higher milk and micronutrient intakes but similar body mass index to those who do not drink milk.Nutrition Research.Volume 33, Issue 2 , Pages 95-102, February 2013.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Food photo created by freepik – www.freepik.com

Accessibility
סגור