up למעלה

ארוחות ערב בתיק-תק

הילדים חוזרים לבתי הספר ולחוגים ואנחנו חוזרים לתקתק מקלחות, הסעות וארוחות. הפעם נראה לכם איך להכין ארוחות ערב טעימות, מזינות ובעיקר מגוונות, כי למי יש כוח לעוד חביתה וסלט… אם יש לכם קצת יותר זמן, אפשר ואפילו רצוי לשתף את הילדים בתהליך ההכנה!

 

 

שקשוקה מוקרמת

סה”כ 30 דקות

 

אין על השקשוקה הישראלית הקלאסית, אולי ה-מתכון לארוחת ערב מהירה ומשביעה. אבל חשבתם שאפשר לשדרג אותה אפילו יותר? תוספת קלה של גבינה קשה מגורדת יכולה ליצור ציפוי מוקרם מפתיע וטעים!

 

מה צריך

1 בצל גדול, חתוך לקוביות

3 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות

1 פלפל חריף

3 פלפלים בצבעים (ירוק, אדום, צהוב), חתוכים לקוביות

1 חופן עלי בזיליקום טריים (מופרדים מהגבעול)

חופן פטרוזיליה קצוצה

75 גרם חמאה

5 ביצים

230 גרם גבינה קשה פיקנטית מסוג אמנטל

מלח, פלפל, פפריקהמתוקה או חריפה-לפי הטעם

2 שיני שום כתושות

 

איך מכינים

  1. ממיסים את החמאה במחבת רחבה באש בינונית.
    2. מאדים את הבצל, השום והפלפלים במשך שבע דקות.
    3. מוסיפים למחבת את העגבניות ועשבי התיבול וממשיכים לאדות במשך עשר דקות נוספות.
    4. מתבלים את השקשוקה במלח,פלפל ופפריקה מתוקה או חריפה ומערבבים היטב.
    5. שוברים את הביצים לתוך המחבת ומוסיפים מעליהן את הביצה. מעל הביצה מגרדים שבבי גבינה קשה אמנטל.
    6. מכסים את המחבת ומבשלים (ללא ערבוב) באש נמוכה עד שהביצים נקרשות והגבינה הופכת לנוזלית.

 

 

פשטידת איטריות וגבינה

סה”כ 25 דקות

 

עוד ארוחת ערב, עוד חביתה וגבינה לבנה…. אולי נשתמש בביצה למשהו חדש ומעניין יותר? הפשטידה הזריזה הזאת מלאה ב-3 גבינות, ובתבנית שקעים תהיה מתאימה כמנת ילדים קטנה.

 

מה צריך

חבילת אטריות דקות (400 גרם)

גביע גבינה לבנה 5%

גביע קוטג’ 5%

100 גרם גבינה מלוחה או בולגרית מפוררת

3 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם

 

איך מכינים

מבשלים את האטריות בהתאם להוראות על האריזה, מסננים ומקררים לטמפרטורת החדר.

מערבבים את האטריות יחד עם הגבינות והביצים.

ניתן לאפות בתבנית מלבנית או בתבנית שקעים (24 פשטידות קטנות).

אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שהפשטידה משחימה מלמעלה (זמן האפייה תלוי בתבנית והוא נע בין 30 ל-60 דקות).

 

גמבה ממולאת בגבינות

סה”כ 7 דקות

 

את המתכון הנוסטלגי הזה אפשר להכין בקלות עם הילדים, ואפילו לתת להם את כל האחריות עליו. ארוחת ערב תמיד טעימה יותר כשלכולם יש חלק בהכנה!

 

מה צריך

5 גמבות

קופסת גבינה לבנה אוֹ קוטג’

מעט גבינה בולגרית

כף שַמנת אוֹ יוגורט

מלפפון ירוק חתוך דק

מלפפון חמוץ חתוך דק

מלח, פלפל, פפריקה חריפה או מתוקה לפי הטעם

 

איך מכינים

  1. חותכים בזהירות את החלק העליון של הגמבה ומנקים מגרעינים.
  2. מפוררים את הבולגרית עם מזלג לפירורים קטנים.
  3. חותכים את המלפפונים לחתיכות קטנות.
  4. מכניסים לקערה את הגבינות, המלפפונים החתוכים, השמנת והתבלינים ומערבבים היטב.
  5. ממלאים את הגמבה בתערובת ומגישים לשולחן. בתאבון!

 

 

 

סלט עגבניות שרי וגבינה צפתית

סה”כ 10 דקות

 

יש יותר טעים משילוב של עגבנייה וגבינה? הסלט המרענן הזה יתלווה לכל ארוחה – מערב קליל עם הילדים ועד סעודת חג השבועות. לא יאמן כמה קל לשדרג ארוחה!

 

מה צריך

1 ראש קטן של חסה אמריקנית

כ – 20 עגבניות קטנות בגדלים שונים

100 גרם גבינה צפתית או בולגרית או מוצרלה

 

לרוטב

מיץ מלימון אחד

4 כפות חומץ

1 כף רוזמרין מיובש, קצוץ

1 כף בזיליקום קצוץ

½ כוס שמן זית או שמן תירס

½ כפית מלח

1 כפית סוכר

 

איך מכינים

  1. חותכים את החסה לרצועות דקות, ומרפדים בהן צלחת או קערה שטוחה.
  2. חותכים את הגדולות שבעגבניות לשניים ומניחים על רפידת החסה. למראה יפה במיוחד, שמים את העגבניות השלמות והקטנות במרכז, ולידן את העגבניות החתוכות כשהצד החתוך פונה לסירוגין למעלה ולמטה.
  3. חותכים את הגבינה לפיסות ותוחבים בין העגבניות.
  4. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הכל מגישים מיד.

 

Accessibility
סגור