|
תווית המזון
תווית המזון מאפשרת לנו לדעת מה מכיל המזון שאנחנו רוכשים, מהם רכיבי התזונה שהוא מספק לנו והיא כלי מצוין לבחירת המזונות המתאימים למידע שקיבלנו מפירמידת המזון וההמלצות לתזונה בריאה.
בזמן קניית המזון, מומלץ מאוד לקרוא את התוויות על גבי המוצרים הנחוצים, להשוות בין המוצרים השונים, ולבחור את המתאים לנו ביותר על פי תכולת מרכיבי המזון ורכיבי התזונה המופיעה על גבי האריזה.
בישראל, קיימת חובה לסמן את הערך התזונתי, על כל מוצרי המזון הארוזים. |
|
מה מכילה תווית המזון?
• שם שניתן על ידי היצרן אך אינו מייצג בהכרח את הרכב המוצר.
• שם המגדיר במדויק מהו סוג המזון ולעיתים אף רכיב נוסף המהווה חלק מהמזון.
• כמות המזון באריזה.
• תאריך אחרון לשימוש במזון.
• רכיבי המזון (מפורטים בסדר תכולה יורד).
• שם היצרן ומקום הייצור.
• שם היבואן (האורז, המשווק), תנאי אחסון והובלה.
• סימון נוסף החשוב לצרכנים שונים כמו:
• דל-קלוריות, דל-שומן, דל-כולסטרול,דל-מלח.
• אינו מכיל גלוטן.
• תוספת של ויטמינים ומינרלים (הפירוט יופיע בסימון התזונתי וברשימת הרכיבים). |
|
הסימון התזונתי
הסימון התזונתי מפרט את כמות רכיבי התזונה במזון ל–100 גרם מזון מוצק או ל–100 מיליליטר מזון נוזלי. לעיתים (על פי החלטת היצרן) מפורטת כמות רכיבי התזונה לכל האריזה, או לחלק ממנה המהווה מנה מוגדרת מתוך אחת מקבוצות המזון. |
|
מה מכיל הסימון התזונתי?
הסימון התזונתי מפרט את הערכים התזונתיים של המזון, ובכך הוא מאפשר לנו לבחור את המזון המתאים לנו ביותר מבחינת צרכי הגוף. חשוב להוסיף את השיקול הבריאותי, לשיקולים נוספים המובילים אותנו לבחור במוצר מזון מסוים (כמו מחיר, טעם האישי, ונוחות הכנה), בעת עריכת הקניות. הסימון התזונתי מציין את כמויות הקלוריות, החלבונים, הפחמימות, השומנים והנתרן (המלח), בכמות מוגדרת של המזון. לעיתים מצוינת אף הכמות של רכיבי תזונה אחרים כמו: ויטמינים, מינרלים וכן כולסטרול ושומן רווי, במוצרי מזון מן החי. חשוב ביותר לקרוא את תווית המזון, על גבי האריזה, על-מנת לבחור את המזון המתאים ביותר לבריאות ולצורכי הגוף. |
|
|