up למעלה

סנדוויץ’ ביס

סנדוויץ’ ביס (מצרכים ל-4 כריכונים)

3 פרוסות לחם
1 ביצה
כ-100 גר’ ממרחי גבינה לבנה בצבעים
1/2 מלפפון קלוף וחתוך דק
1/2 עגבנייה חתוכה דק
4 קיסמים
מלח
המצרכים לממרחי הגבינה

250 גר’ גבינה לבנה
מלח
אבקת שום גבישי
פפריקה אדומה מתוקה
זעתר / אורגנו יבש
פלפל שחור
שמן זית
פרוסת אבוקדו רכה
הוראות הכנה להכנת ממרח גבינה בגוון כתמתם לתוך קערה להכניס חצי קופסה גבינה לבנה + קורט פפריקה אדומה+ קורט אבקת שום גבישי ולערבב היטב. להוסיף מעט מלח לפי הטעם ולערבב שוב.
להכנת ממרח גבינה בגוון ירקרק לקחת פרוסה קטנה של אבוקדו רך ולמעוך היטב. להוסיף חצי קופסת גבינה לבנה+ כחצי כפית שמן זית+ קורט אבקת שום גבישי+ קורט אורגנו יבש להוסיף מעט מלח לפי הטעם ולערבב היטב.
להכנת הסנדוויץ’ ביס לטרוף היטב את הביצה להמליח מעט ולטגן חביתה.
להניח פרוסת לחם על משטח העבודה
למרוח מעט ממרח גבינה ירוקה
להניח מעל את החביתה.
למרוח מעט גבינה לבנה/ או מיונז על פרוסה נוספת ולהדביק את הצד המרוח על החביתה
למרוח את הצד העליון של הכריך בגבינה בגוון כתמתם ולהניח עליו פרוסות מלפפון ועגבנייה
למרוח שכבה דקה של אותו ממרח גבינה על הפרוסה השלישית ולהניח אותה על הכריך.
לנעוץ 4 קיסמים לאורך הסנדוויץ’ בארבע קצוות.
לחתוך את הסנדוויץ’ לאורך ולרוחב וליצור 4 ריבועים קטנים.
טיפים בריאים על חשיבותה הבריאותית של ארוחת הבוקר בבית גם בתקופת בי”ס – ראו מאמר למה חשוב לאכול ארוחת בוקר ו-תזונה לילדים בגיל ביה”ס. טיפים נוספים בנושא הכנת כריכים – באתר ארוחת העשר של ישראל  המתכון באדיבות סדנאות בישול לילדים

Accessibility
סגור