up למעלה

פשטידת חצילים וגבינה בולגרית

בניחוח קלוי, ובטעם ים תיכוני. אפשר לאפות פשטידה זו בתבניות אישיות, מרוצפות בפרוסות חציל מטוגן. אחרי האפיה מעטרים בצנוברים.

מצרכים
4 חצילים גדולים 150 גרם גבינה בולגרית, מפוררת 3 ביצים טרופות 100 גרם גבינת קוטג` מלח ופלפל 2 כפות שמיר, קצוץ 1/2 כוס פירורי לחם (בפסח אפשר 1/3 כוס קמח מצה) 50 גרם צנוברים

אופן הכנה
שמים את החצילים בתבנית שטוחה. מחממים תנור ל – 220 מעלות צלזיוס (חום גבוה מאוד) ואופים את החצילים 50 דקות. מוציאים בכף את בשר החצילים מתוך הקליפה. מסלקים גלעינים כמה שאפשר. מערבבים את כל החומרים (חוץ מהצנוברים), שמים בתבנית לא גדולה, ואופים ב- 180 מעלות צלזיוס ( חום בינוני – גבוה) כ- 45 דקות, או עד שמזהיב. בוזקים על הפשטידה את הצנוברים 10 דקות לאחר תחילת האפייה.

Accessibility
סגור