up למעלה

סלט פסטה עם חצילים וגבינת פטה מחלב צאן

 ארוחה שלמה בצלחת אחת…הכינו המצרכים, הקפידו על השלבים ותהנו מארוחה מושלמת עם גבינת פטה רכה
מצרכים

500 גרם שבלולי פסטה

לחצילים:
1 חציל בינוני חתוך לקוביות קטנות
חצי כף מלח
1 כף קמח
חצי כוס שמן תירס
לפסטה:
20 זיתים שחורים מגולענים
20 עגבניות שרי חצויות
שליש כוס עלי בזיליקום
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה גס
1 כף עלי זעתר/ אורגנו טריים
(או 1 כפית אורגנו יבש)
50 גר` צנוברים קלויים
400 גר` גבינת פטה חתוכה לקוביות
חצי כפית פלפל צ`ילי
לרוטב
1/3 כוס מיץ לימון טרי
1 כפית חרדל דיז`ון
1 כפית סוכר
3/4 כוס שמן תירס
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

מניחים את קוביות החציל בתוך מסננת היושבת בצלחת עמוקה וממליחים. מניחים מעל החצילים צלחת קטנה ולוחצים כדי שהחצילים יגירו נוזלים. מניחים לשעה.
מבשלים את שבלולי הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה.
מעבירים לצנצנת מזכוכית עם מכסה אטום את כל מרכיבי הרוטב ומנערים היטב. יוצקים את הרוטב על הפסטה ומערבבים היטב.
מחממים שמן במחבת. מנגבים את החצילים במגבת מטבח ומקמחים כדי למנוע מהחצילים לספוג שמן. מטגנים את קוביות החצילים בתוך השמן החם עד לקבלת גוון זהוב. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
מוסיפים לקערת הפסטה זיתים, עגבניות, עשבי תבלין, קוביות החצילים, צנוברים וגבינת פטה. זורים מעט פלפל צ`ילי מעל. 
מתקנים תיבול ומגישים קר.

Accessibility
סגור