up למעלה

מרק כרישה ותפוחי אדמה

מצרכים (6-4 מנות)
6 כרישות (לוף, פורי) גדולות
4 כפות חמאה
4 תפוחי אדמה בינוניים
6 כוסות מרק צח (מאבקת מרק כלשהי)
מלח, פלפל ומוסקט לפי הטעם
1 כוס שמנת מתוקה
6 כפות בצל ירוק קצוץ דק.

אופן הכנה
לחתוך רק את החלק הלבן של הכרישות לחתיכות באורך 2-3 ס`מ. לחמם את החמאה בסיר ולאדות את הכרישות, על אש קטנה, עד שיתרככו. לא להניח להן להשחים. לקלף את תפוחי האדמה ולפרוס אותם ולהוסיפם לסיר. לצקת לסיר את המרק, לתבל במלח, פלפל ומוסקט ולבשל על אש קטנה עד שהירקות יתרככו. להסיר מעל האש. להעביר את הירקות והמרק דרך מסננת רשת (או לרסק אותם בבלנדר) להוסיף למרק את השמנת ולזרות מלמעלה את הבצל הירוק. להגיש מיד.

באדיבות מחלבת תנובה.
Accessibility
סגור