up למעלה

מרק אפונה ונענע

חומרים (לשש מנות)
2 כפות שמן זית
1 כף חמאה
1 בצל פרוס
1 כרישה (החלק הלבן) פרוסה
1 גזר חתוך לקוביות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
1 ראש סלרי חתוך לקוביות
1 כפית שום כתוש
1 שקית אפונה עדינה קפואה (600 גרם)
8 כוסות מים
3 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל לבן
חופן עלי נענע
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 גביע שמנת חמוצה

 

Kola Kanda, Soup, Food, Dish, Traditional

אופן הכנה
מחממים בסיר את שמן הזית והחמאה.
מוסיפים בצל, כרישה, גזר, תפוח אדמה וסלרי, ומאדים למשך כ- 5 דקות.
מוסיפים שום כתוש ומערבבים. מוסיפים את האפונה, מלח ופלפל ומכסים במים.
מבשלים על אש בינונית למשך כחצי שעה, או עד שכל הירקות רכים. מוסיפים עלי נענע.
מסירים מהאש וטוחנים את המרק למחית חלקה.
מוסיפים שמנת מתוקה, מחזירים לבישול עד לרתיחה.
מחלקים את המרק למנות ומניחים במרכז כל צלחת כף שמנת חמוצה.

 

Accessibility
סגור