up למעלה

כריך מוצרלה ים–תיכוני ענקי

לים או לפיקניק וככל שהכריך נשמר (באריזה מהודקת כמובן), משפיעים שמן הזית והריחן לטובה על הלחם ועל שאר המרכיבים. אפשר לחמם בטוסטר אובן 5 דקות, ויש ארוחה קיצית.

מצרכים

1 כיכר לחם צ'באטה (איטלקי, להשיג ברשתות השיווק)

1/2 כוס עלי ריחן

4 כפות שמן זית

2 כפות ממרח זיתים שחורים

200 גרם גבינת מוצרלה, פרוסה

כמה עגבניות בשלות, חתוכת דק

מלח ופלפל

אופן ההכנה

שוטפים את עלי הריחן, מאדים עם 2 כפות שמן זית וקורט מלח ומרסקים במעבד מזון.

חותכים את כיכר הלחם לאורך וחופרים ממנה מעט מן התוך הרך. מברישים את הכיכר בשמן הזית הנותר.

מורחים את ממרח הזיתים על החצי התחתון ואת מחית הריחן על החצי העליון.

ממלאים בשכבות של גבינה ועגבניות, ממליחים, מפלפלים וסוגרים את שני החצאים לכריך.

עוטפים היטב בנייר אלומיניום או בעטיף ניילון ושולחים להתגבש במקרר עד ההגשה.

גיוון – אפשר להוסיף כמה פרוסות קישוא דקות שטוגנו במעט שמן ואובקו במלח גס.

Accessibility
סגור