up למעלה

לזניה עם ברוקולי וגבינת קוטג'

מתכון באדיבות השף הלבן
 
מצרכים (לתבנית בגודל 20*28)
חבילת עלי לזניה (לא מבושלים)
 
לתערובת הירקות:
 


צילום: השף הלבן
1 תפרחת ברוקולי חתוכה לפרחים קטנים
 
2 כפות שמן זית
 
1 בצל קלוף וקצוץ גס
 
2 פלפלים חתוכים לרצועות בעובי 2 ס"מ
 
1 סלסילת פטריות שמפיניון חתוכות בעובי 1 ס"מ
 
פלפל שחור גרוס
 
לתערובת הגבינות: 
 
2 גביעי קוטג' 
 
300 גרם פתיתי עמק 
 
411 גרם (קופסה קטנה) עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות)
 
3 ביצים טרופות
 
1/4 כוס פירורי לחם
 
פלפל שחור גרוס
 
לציפוי:
 
50 גרם (1/2 שקית) פתיתי פרמזן 
 
אופן הכנה
 
קודם כל מכינים את הירקות: חולטים את הברוקולי כ-2 דקות במים רותחים ומסננים היטב.
 
מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שהוא מתרכך. 
 
מוסיפים פלפלים ופטריות, מפלפלים ומקפיצים כ-10 דקות עד שהירקות מתרככים. לאחר מכן מוסיפים את הברוקולי החלוט ומערבבים. מעבירים למסננת ומצננים היטב.
בשלב הבא מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים את חומרי תערובת הגבינות בקערה, ממליחים ומפלפלים.
 
מרכיבים את הלזניה: מניחים 3 עלי לזניה צמודים זה לזה בתחתית תבנית משומנת. מסדרים מעליהם מחצית מהירקות ויוצקים שליש מתערובת הגבינות. מסדרים שכבה נוספת: 3 עלי לזניה, יתרת הירקות ושליש מתערובת הגבינות. מניחים את יתרת עלי הלזניה ויוצקים את יתרת תערובת הגבינות.
 
מכסים ברדיד אלומיניום ואופים למשך כ-40 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים את הפרמזן ואופים למשך כ-20 דקות נוספות ללא כיסוי עד להזהבה.
בתיאבון!
Accessibility
סגור