up למעלה

להכין מראש ולחמם: בייגל גבינה לצד מטבל גבינות ופלפלים

מצרכים לבייגל:

 

200 גרם גבינת קשקבל מגוררת

3 כפות שבבי בצל

500 גרם קמח

2כפיות של שמרים יבשים

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

3 כפות של שמן זית

1+3\ +1 כוסות חלב

לציפוי :

ביצה טרופה, מלח גס.

 

למטבל הפלפלים: (מערבבים הכל יחד)

 

250 גרם גבינה לבנה

חצי כפית מלח

5 עלי בזיליקום קצוצים

3 פלפלים קטנים צבעוניים חתוכים לקוביות קטנות

 

1-2 כפות שמן זית לעיטור.

 

ההכנה:

 

1.מערבבים בקערה קמח+ שמרים יבשים +סוכר,  יוצרים גומה בקערה.

2. שופכים לתוכה  את כוס אחת של חלב + השמן והמלח, לשים ומוסיפים, גבינה מגוררת, שבבי בצל, את 3\1 כוס החלב הנוספת עד שנוצר בצק גמיש.

3.מניחים בקערה משומנת, עוטפים בניילון ומתפיחים כ- 45 דקות.

4.על משטח מקומח לשים את הבצק שתפח ומחלקים לכדורים בינוניים.

מרדדים כל כדור למקל  .

5.מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מלח גס.

6.מתפיחים שוב 30 דקות, אופים בחום של 200 מעלות, 20 דקות.

7. מגישים לצד המטבל.

 

מתכונאית: אינס שילת ינאי

צילום: אפיק גבאי

Accessibility
סגור