up למעלה

הגשת גבינות – כל כללי הטקס

אז מה יהפוך את האירוח למושלם? אומרים שהאריזה קובעת? צודקים!

אומרים גם שאוכלים עם העיניים? צודקים! על מנת שיהיה טעים וגם נעים, ועל מנת שההנאה מגבינות ישראליות תהיה מושלמת, לפניכם עצות להגשת גבינות

• כאשר מארחים על בסיס גבינות בוחרים בגבינות רכות וקשות, בעלות אופי שונה. רצוי לגוון ולהגיש גבינות העשויות מחלב בקר, כבשים ועיזים. לכל אחד מהסוגים הניחוח והריח שלו.

• על מנת להוציא מגבינות קשות את המיטב יש להוציא אותן לפחות 30 דקות לפני ההגשה (גבינות רכות מגישים מהקירור ישר לשולחן)

• כאשר מרכיבים את פלטת הגבינות מומלץ להגיש מספר אי-זוגי של סוגים.

• לטובת פריסת גבינות יש להצטייד בסכין משוננת בעלת 2 זנבות או סכין גרזן.

• מומלץ להגיש את הגבינות בליווי מבחר קרקרים, סוגי לחמים ובתוספת ירקות

• פלטת עץ, שיש או פורמיקה מהווים מצע נאה להגשת גבינות, מונחות במרווחים המאפשרות לאורחים לפרוס בעצמם. חשוב לזכור להניח לצד המגש כלי עם קיסמים או מזלגות אירוח קטנים.

• מומלץ לשלב בין הגבינות שעל הפלטה פירות טריים ומתוקים כמו תאנים, תפוחים וענבים.

• גבינות בליווי יין הוא שילוב מנצח. היין יבחר לפי אופי הגבינה: גבינות קשות – יין אדום או לבן יבש וארומטי, גבינות בשלות וחזקות – יין אדום ותיק, גבינות כחולות – יינות מתוקים, גבינות עזים – יינות לבנים יבשים וארומטים או חצי יבשים עדינים, גבינות מעושנות – יין גוורצטרמינר או זן ארומטי אחר.

Accessibility
סגור